ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

21.
április

Beszámolók

Laci73  |  komment
Kedves Barátaim!
























1. Május 30. - 31. között lesz a Fasori Evangélikus Gyülekezetben a Környezetügyi Világnap - Teremtés Ünnep. Ha valakiben van érdeklődés a konferencia iránt legyen szíves nálam jelezni. (Segítek a konferencián való részvételben.)

2. Vasárnap délelőtt a gyerek istentiszteleten az első keresztények életével ismerkedtek a gyerekek. Ebből az alkalomból egy agapé - vacsora (reggeli) volt a gyülekezeti teremben. A közel száz részvevőt finom reggeli - szám szerint 86 darab banán - és más finomságok várták. Egy kicsit átélhettük, milyen lehetett egykor, pünkösd után, Jeruzsálemben.

3. Szombaton Durkó Albert békési pünkösdi lelkész - a magyarországi cigány misszió egyik vezetője -  hirdette Isten igéjét az ifjúsági istentiszteleten, ahol Kovács Viktor testneveléstanár is bizonyságot tett saját dalain keresztül.

4. Gáncs Péter püspök úr, az Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium vezetősége valamint az Orosházi Evangélikus Egyházközség közös megállapodása alapján betöltésre került az iskolalelkészi állás. (Két jelölt személyes is itt járt, a harmadik lelkész pedig már hosszabb ideje jól ismeri a gyülekezetet valamint a döntésben részvevők is őt.)
Az új iskolalelkész augusztus elsején kezdi meg szolgálatát. (Nevet azért nem írok, mert az érintetteket személyesen szeretné tájékoztatni Esperes úr a döntésről - ne innét tudják meg a pályázat eredményét.)

5. Tegnap nagyon jó beszélgetést folytatunk a FIFEB -en arról, hogy mennyire fontos a tanulás, a teológiában való elmélyülés a hitünk szempontjából, valamint arról, hogy mennyire lehet tantárgy a hittan.

6. Ma (szerdán) 18.30. -tól fúvós koncert lesz a templomunkban a város alapításának 264. évfordulóján. (Mindenkit szeretettel várunk! Holnap délután egy jeles ünnep lesz a városházán - evangélikus érintettekkel -erről is írni fogok! (Emellett holnap 18.00. órakor esti istentisztelet.)

7. Egy teljes lakás bútorzatát felajánlotta egy testvérünk, ingyen elvihető!! (gáztűzhely, konyhaszekrény, ágyak, asztalok, székek stb.) Ha tudtok nehéz helyzetben levő családról minél előbb szóljatok!! (Egy jó állapotú gyerek heverő is ingyen elvihető egyik gyülekezeti tagunktól.)

komment

süti beállítások módosítása